ΝΕΑ & ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης κ. Βαρθολομαίο είχε το πρωί της Παρασκευής, στο Φανάρι, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Unicert Δρ. Δημήτρης Δερπάνης.

Ο Δρ Δερπάνης, ενημέρωσε τον προκαθήμενο της Οικουμενικής Ορθοδοξίας για την χορηγία του Ομίλου προς τους μαθητές των τριών ελληνικών σχολείων της Κωνσταντινούπολης και συγκεκριμένα, την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, το Ζωγράφειο και το Ζάππειο. Συγκεκριμένα, η Unicert θα χορηγήσει στους μαθητές των σχολείων δωρεάν πιστοποιήσεις για χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και γνώση αγγλικών. Τα  πιστοποιητικά που θα χορηγηθούν είναι  αποδεκτά  σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Στη συνάντηση παρέστησαν η διευθύντρια του Κέντρου Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης της Unicert, κυρία Ζωή Χατζή -Δερπάνη, ο αντιπρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών κ. Μιχάλης Μαυρόπουλος και ο διευθυντής Επικοινωνίας της Unicert Αντώνης Λιάρος.

Νωρίτερα, το κλιμάκιο της Unicert, επισκέφθηκε τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου από τον Σχολάρχη κ. Δημήτρη Ζώτο, καθώς επίσης και το Ζάππειο σχολείο όπου έγινε δεκτό από τον διευθυντή του Αντώνη Ηλιάδη.

Οι δύο σχολάρχες ενημερώθηκαν για τις λεπτομέρειες του χορηγικού προγράμματος του Ομίλου Unicert και συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα υλοποίησής του.