Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική Τέχνη

Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική Τέχνη

Το γνωστικό αντικείμενο «Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική Τέχνη» απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης ή απόφοιτους σχολών σε συναφή αντικείμενα, οι οποίοι θα έχουν τις απαραίτητες γνώσεις να εργάζονται αποδοτικά στον χώρο της κουζίνας ενός εστιατορίου, επιλέγοντας τα κατάλληλα σκεύη, εφαρμόζοντας τις απαραίτητες τεχνικές και ακολουθώντας τους κανόνες ασφαλείας. Ακόμα θα γνωρίζουν της ιστορία της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και τη διατροφική αξία των προϊόντων που χρησιμοποιούν.

Μεθοδολογία εξέτασης

Θεωρητική εξέταση

Προαπαιτούμενα πιστοποίησης

  1. Ηλικία 18 ετών και άνω
  2. Αποδεικτικό ολοκλήρωσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποδεικτικό παρακολούθησης προγράμματος κατάρτισης συναφούς με το αντικείμενο ή αποδεικτικό ολοκλήρωσης μεταλυκειακής ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κλάδους συναφείς με το γνωστικό αντικείμενο ή αποδεικτικό τουλάχιστον εξάμηνης εργασιακής εμπειρίας σε κλάδους συναφείς με το γνωστικό αντικείμενο.

Τρόπος Εξέτασης

Η αξιολόγηση του εξεταζόμενου περιλαμβάνει είκοσι οκτώ (28) θέματα εξέτασης (ερωτήσεις κλειστού τύπου) που διακρίνονται με βάση το βαθμό δυσκολίας τους σε εύκολα, μέτρια και δύσκολα και επιτυχής συμμετοχή στην εξέταση νοείται η σωστή απάντηση στο 70% τουλάχιστον των θεμάτων εξέτασης, οπότε χορηγείται και το αντίστοιχο πιστοποιητικό Unicert Skills.

Η εξέταση των συμμετεχόντων για το ανωτέρω γνωστικό αντικείμενο γίνεται είτε δια ζώσης σε συνεργαζόμενα εξεταστικά κέντρα είτε εξ αποστάσεως σε συνεργασία με τη Unicert S.A.

Διάρκεια πιστοποίησης

Η περίοδος ισχύος της πιστοποίησης είναι πέντε (5) έτη από την ημερομηνία πιστοποίησης που αναγράφεται στο Πιστοποιητικό.

Επαναπιστοποίηση

Πριν λήξει η περίοδος ισχύος του πιστοποιητικού, ο κάτοχός του έχει τη δυνατότητα επαναπιστοποίησης για μια νέα περίοδο από την Unicert, συμμετέχοντας σε αντίστοιχες εξετάσεις με την αρχική.

Για Πληροφορίες Πιστοποίησης – Εξεταστέα Ύλη καλέστε στο 210 3801129 – 130