Internet of Things (Διαδίκτυο των Πραγμάτων)

Internet of Things (Διαδίκτυο των Πραγμάτων)

Το άτομο που θα πιστοποιηθεί σε αυτό το γνωστικό αντικείμενο θα έχει τις απαραίτητες γνώσεις/ δεξιότητες να αξιοποιεί αποτελεσματικά το Διαδίκτυο των Πραγμάτων στα πλαίσια ενός ιδιωτικού ή δημόσιου οργανισμού, να επιλέγει τις κατάλληλες πλατφόρμες για την εφαρμογή του, να διαμοιράζει ορθά τα καθήκοντα σε όλους τους εμπλεκόμενους ρόλους και να γνωρίζει τη λειτουργία των υπαρχουσών τεχνολογιών δικτύου. Επιπλέον θα είναι γνώστης των ζητημάτων ασφαλείας, θα εφαρμόζει τις πολιτικές απορρήτου και θα μπορεί να επιλύει προβλήματα που σχετίζονται με ευπάθειες που υπάρχουν στο εν λόγω πρόγραμμα. Τέλος, θα γνωρίζει τα μοντέλα υπηρεσιών και ανάπτυξης που προσφέρει η εφαρμογή του υπολογιστικού νέφους και θα είναι σε θέση να σχεδιάζει εφαρμογές με τη χρήση του Διαδικτύου των Πραγμάτων.

Μεθοδολογία εξέτασης

Θεωρητική εξέταση

Προαπαιτούμενα πιστοποίησης

Επαγγελματίες που εργάζονται στον τομέα IT ή κατέχουν τίτλο σπουδών σχετιζόμενο με κλάδο πληροφορικής ή θετικών επιστημών.

*Για Πληροφορίες Πιστοποίησης – Εξεταστέα Ύλη καλέστε στο 210 3801129 – 130

Διαπίστευση από ΕΣΥΔ

Το σχήμα πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων (UNICERT SKILLS) στον Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, στον οποίο ανήκει το γνωστικό αντικείμενο Internet of Things (Διαδίκτυο των Πραγμάτων), είναι διαπιστευμένο από το Ε.ΣΥ.Δ. σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024:2012.